Consultancy

Informatie

Geluid speelt een belangrijke rol in de beleving van onze omgeving. We gebruiken onze oren niet alleen voor oriëntatie en communicatie, maar ook voor het genieten van muziek of soms zelfs van de stilte. Hoe een gebouw klinkt is daarom een belangrijk onderdeel van onze perceptie van de ruimte. Het ontwerp van de gebouwde omgeving behoort daarmee ook tot het gebied van de akoestiek.

 

Level Acoustics & Vibration geeft akoestisch advies over allerlei onderwerpen die van belang zijn voor de akoestiek van de gebouwde omgeving, zoals ruimteakoestiek, geluidisolatie of het beheersen van trillingen. In samenwerking met de opdrachtgever, gebruiker en architect ontwerpen we de akoestische omgeving, niet alleen vanuit een akoestisch oogpunt, maar ook vanuit een architectonisch oogpunt. Verder dragen wij bij aan de ontwikkeling van nieuwe akoestische producten met behulp van geavanceerde voorspellingsmodellen en meetinstrumenten.

 

Een overzicht van de onderwerpen en activiteiten die we in termen van consultancy behandelen en uitvoeren wordt hieronder gegeven. De thema’s die daarbij onderscheiden kunnen worden zijn:

 

  • Bouwakoestiek, dat betrekking heeft op de geluidisolatie van bouwconstructies. Ook geluid van en naar de (stedelijke) omgeving valt hieronder;
  • Ruimteakoestiek, dat gaat over de ervaring van het geluid in een ruimte, bijvoorbeeld in theaters waar de verstaanbaarheid goed moet zijn, of in kantoortuinen waar verstaanbaarheid juist omlaag moet;
  • Trillingen, een mogelijk bijkomend probleem bij geluidoverlast. Laagfrequent geluid laat zich soms ook beter vertalen naar trillingen.

 

Consultancy vindt plaats door middel van het adviseren en mee ontwerpen in projecten, productontwikkeling, of het mee schrijven aan documentatie en met behulp van metingen in het laboratorium of op locatie, en voorspellingsmodellen.

 

Het type gebouwen en omgevingen waarin wij werken valt te verdelen in de volgende werkvelden: bioscopen, concertzalen, kantoren, opnamestudio’s, popzalen, publieke gebouwen, religieuze gebouwen, repetitieruimten, scholen en auditoria, de stedelijke omgeving, theaters en woongebouwen.

 

Een selectie van enkele projecten waarin we betrokken zijn of zijn geweest is te vinden op onze Projecten pagina.

 

Omslagfoto door Bas Princen, met dank aan Fondazione Prada

Onderwerpen
Activititeit
Werkveld
Contact

Wilt u een samenwerking aangaan of heeft u een vraag? Stuur ons een bericht!

Level Acoustics & Vibration BV
De Rondom 10
5612 AP Eindhoven
Nederland

Laboratorium voor Akoestiek / Echo
TU/e campus nr. 28

info@levelav.nl
+31 (0)40-2472700

KvK nr. 17196196
BTW nr. NL 817 010 476 B01