Steigers Felix Meritis verwijderd

Informatie
Datum

Het monumentale pand Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam, sinds 2014 in het bezit van investeringsmaatschappij Amerborgh, wordt grondig gerenoveerd. De verbouwing startte in januari 2017 en zal nog duren tot het najaar van 2018. Het voormalig debatcentrum wordt getransformeerd tot cultureel en maatschappelijk podium voor diverse activiteiten, zoals tentoonstellingen, voorstellingen en colleges. Daarnaast zullen er horeca-activiteiten aanwezig blijven in het pand. Level Acoustics & Vibration adviseert tijdens de bouwwerkzaamheden over de juiste uitvoering van de akoestische oplossingen, die altijd onderhevig kunnen zijn aan verandering zoals in elk renovatieproject. De uitdaging is om de historische constructie te verbeteren zodat de geluidisolatie én akoestiek zo optimaal mogelijk zijn.

 

Tot december 2017 bleven er activiteiten plaatsvinden in het gebouw onder de naam Felix in de Steigers. Sindsdien is het gebouw volledig gesloten voor de renovatie. Deze week werd een mijlpaal bereikt na het verwijderen van de steigers aan de buitenkant van het gebouw, waardoor de 230 jaar oude gevel van het pand weer zichtbaar werd.

 

Felix Meritis vormt samen met het Compagnietheater, De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde een viertal culturele huizen in hartje Amsterdam onder de naam Amerpodia.