Faciliteiten

Informatie

De kantoren van Level Acoustics & Vibration zijn gelegen in Echo Laboratorium voor Akoestiek (gebouwnummer 28) op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het personeel van de leerstoel Building Acoustics van de TU/e is hier ook gevestigd.

Het laboratorium heeft drie met elkaar verbonden transmissiekamers, waarvan er één wordt gebruikt als galmkamer. De kamers op de begane grond zijn verbonden via een kleine verticale opening (1,88 m2) die kan worden gebruikt voor het onderzoeken van de isolatie van verschillende typen wanden en deuren. We hebben ook een grote verticale opening (10m2) voor het meten aan wanden en gevels en een horizontale opening (10 m2) voor het meten aan vloeren en daken.

 

Onder andere de volgende akoestische metingen kunnen uitgevoerd worden in ons laboratorium:

 

Metingen in ons laboratorium

 

Geluidabsorptie

In het akoestisch laboratorium kan in onze galmkamer de geluidabsorptie wordt gemeten (ISO 354) van een monster van 10-12 m2 of van een kleine rond monster van een poreus materiaal in een impedantie buis (Buis van Kundt) met een diameter van 4 cm (ISO 10534-2).

 

Geluidisolatie/transmissieverlies

In het laboratorium kan de geluidisolatie (of transmissieverlies) van glas- of wandpanelen worden bepaald volgens ISO 140-3 in de kleine opening van 1,88 m². De afmetingen van de panelen dienen b x h = 1,23 x 1,48 m² te zijn. De kleine opening is in het bijzonder geschikt in het ontwikkelingsstadium van wanden en deuren enzovoorts, doordat verschillende varianten getest kunnen worden in een korte tijd, zonder een paneel van 10 m² te hoeven fabriceren.

In ons laboratorium bestaat ook de mogelijkheid om wand- en gevelpanelen van 10 m2 te meten in onze grote verticale opening tussen twee transmissiekamers.

Daarnaast heeft het laboratorium een 10 m² horizontale opening voor het meten van de contact- en luchtgeluidisolatie van vloeren en daken.

 

Dynamische stijfheid

De dynamische stijfheid van verende lagen van zwevende dekvloeren kunnen worden gemeten volgens ISO 9052-1. Voor de meting zijn drie monsters per materiaal nodig met een afmeting van 200 x 200 mm².

 

Geluidvermogen

Het geluid dat apparatuur kan genereren wordt gekenmerkt door het geluidvermogen van het apparaat. In ons laboratorium is het mogelijk om het geluidvermogen van machines en apparatuur te bepalen door middel van de galmkamermethode of een intensiteitsmeting conform ISO 3741.

 

Schaalmodelmetingen

Een akoestisch schaalmodel is een fysiek model van een ruimte, bijvoorbeeld op een schaal van 1:10, waarin geluidmetingen kunnen worden uitgevoerd met gespecialiseerde (verschaalde) apparatuur. Materialen die worden gebruikt in het model moeten dezelfde (verschaalde) absorberende en verstrooiende eigenschappen hebben als het in de werkelijkheid gebruikte materiaal. Ons laboratorium bezit een permanente meetopstelling voor het doormeten van ruimteakoestische parameters in een schaalmodel. Het is ook mogelijk om geluidsabsorptiemetingen uit te voeren in een geschaalde nagalmkamer.

 

Voor vragen over andere meetmogelijkheden in ons lab, neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

 

Metingen op locatie

 

Level Acoustics & Vibration bezit zelf en heeft toegang tot verschillende geavanceerde meetinstrumenten, die kunnen worden ingezet tijdens metingen op locatie. Om meer te weten over de metingen die we kunnen uitvoeren in het veld leest u de activiteit Praktijkmetingen.

Contact

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Level Acoustics & Vibration BV
De Rondom 10
5612 AP Eindhoven
Nederland

Laboratorium voor Akoestiek / Echo
TU/e campus nr. 28

info@levelav.nl
+31 (0)40-2472700

KvK nr. 17196196
BTW nr. NL 817 010 476 B01