Kennisoverdracht

Informatie

Level Acoustics & Vibration is een onderzoeks- en adviesbureau. Wij ontwikkelen kennis en passen dit toe in onze projecten. Daarnaast is één van onze missies ook het delen en verspreiden van kennis op het gebied van de akoestiek, zowel in architectuur als in de stedelijke omgeving en op het gebied van trillingen.

 

Een overzicht van de onderwerpen en activiteiten die we in termen van kennisoverdracht behandelen en uitvoeren wordt hieronder gegeven. De thema’s die daarbij onderscheiden kunnen worden zijn:

 

  • Bouwakoestiek, dat betrekking heeft op de geluidisolatie van bouwconstructies. Ook geluid van en naar de (stedelijke) omgeving valt hieronder;
  • Ruimteakoestiek, dat gaat over de ervaring van het geluid in een ruimte, bijvoorbeeld in theaters waar de verstaanbaarheid goed moet zijn, of in kantoortuinen waar verstaanbaarheid juist omlaag moet;
  • Trillingen, een mogelijk bijkomend probleem bij geluidoverlast. Laagfrequent geluid laat zich soms ook beter vertalen naar trillingen.

 

Het opleiden gebeurt in verschillende vormen en soms in samenwerking met de groep Building Acoustics van de TU/e. Naast het geven van cursussen en workshops, dragen we ook bij aan wetenschappelijke publicaties en ontwikkelen we andere documenten. Sommige rekenmodellen die door ons zijn ontwikkeld worden verspreid door onze dochteronderneming Level.Tools. In het verleden hebben we master classes organiseerd.

 

We hebben onderwijs- en meetfaciliteiten in Echo Laboratorium voor Akoestiek, waar studenten in de breedste zin van het woord zowel theorie als praktijk kunnen leren, op alle niveaus van deskundigheid en zowel in het Nederlands als het Engels. Bezoek onze Faciliteiten pagina voor meer informatie over Echo Laboratorium voor Akoestiek.

 

 

Onderwerpen
Activititeit
Contact

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Level Acoustics & Vibration BV
De Rondom 10
5612 AP Eindhoven
Nederland

Laboratorium voor Akoestiek / Echo
TU/e campus nr. 28

info@levelav.nl
+31 (0)40-2472700

KvK nr. 17196196
BTW nr. NL 817 010 476 B01