Master classes

Master classes

Level Acoustics & Vibration organiseert regelmatig masterclasses om mensen op de hoogte te brengen van de laatste

ontwikkelingen op het gebied van akoestiek en om de gelegenheid te bieden enkele onderwerpen dieper te bestuderen. We geven masterclasses op het gebied van bouwakoestiek, ruimteakoestiek en in het bijzonder, spraakverstaanbaarheid.

Onderwerpen

De onderwerpen die in de masterclass aan bod komen variëren, maar richten zich vooral op de ontwikkelingen in de ruimte- en bouwakoestiek. Bouwtechnieken ontwikkelen zich in een rap tempo. Gebouwen worden steeds vaker gemaakt van lichtgewicht constructies. Ook verkennen architecten graag nieuwe materialen voor wandafwerking, gevels of meubels bijvoorbeeld. Binnen de akoestiek worden nieuwe rekenmodellen en meettechnieken ontwikkeld, waarmee onderzoek gedaan wordt naar deze nieuwe constructiemethoden en materialen. Trillingen is recentelijk geïntegreerd als onderwerp in onze masterclasses. Voor een uitgebreide uitleg van deze onderwerpen zie de ‘Onderwerpen’ sectie op de vorige pagina.

Eerdere master classes

De eerste masterclass vond plaats in oktober 2007 met de titel ‘De overdracht van geluid en trillingen in bouwknooppunten’ met master Prof. E. (Eddy) Gerretsen. Een tweede masterclass met hetzelfde onderwerp vond plaats in 2008. Daarna werd de eerste internationale masterclass georganiseerd over ruimteakoestiek. Deze vond plaats in april 2009 met master dr. A.C. Gade, gevolgd door de derde bouwakoestische masterclass van E. Gerretsen in mei 2009. Sindsdien vinden de masterclasses om de paar jaar plaats. Sindsdien zijn alle masterclasses volledig internationaal geweest.

Hier staat een overzicht van alle eerdere master classes.

Contact

Wilt u meer weten over onze volgende master class of heeft u een vraag?

Level Acoustics & Vibration BV
De Rondom 10
5612 AP Eindhoven
Nederland

Laboratorium voor Akoestiek / Echo
TU/e campus nr. 28

info@levelav.nl
+31 (0)40-2472700

KvK nr. 17196196
BTW nr. NL 817 010 476 B01