Ruimteakoestiek

Ruimteakoestiek

Functionele ruimtes moeten zowel voldoen aan visuele als aan akoestische verwachtingen, of het nu gaat om een kantoor, een concertzaal of een woonkamer. Concertzalen en theaters vragen om speciale aandacht met betrekking tot de akoestiek. Vorm en afmetingen van de ruimte en de afwerking zijn bepalend voor de ruimteakoestiek.

 

Level Acoustics & Vibration geeft regelmatig advies over de ruimteakoestiek van een ruimte, zowel in nieuwbouwprojecten als in renovatieprojecten of bestaande bouw. In bestaande ruimten kunnen akoestische problemen heersen, zoals te veel of te weinig galm of een slechte spraakverstaanbaarheid. Bij het bepalen van akoestische oplossingen in bestaande gebouwen, maar ook bij het ontwerpen van nieuwe ruimten, worden schaal- en rekenmodellen gebruikt. Deze helpen ook bij het ontwikkelen van nieuwe akoestische materialen. We stellen de materialen voor die moeten worden gebruikt en de locatie in de ruimte waar ze het beste kunnen worden toegepast voor het beheersen van galm, reflecties en spraakverstaanbaarheid. Input van het ontwerpteam wordt onderzocht op basis van state-of-the-art kennis.

 

We hebben in het verleden masterclasses georganiseerd over diverse aspecten van ruimteakoestiek. Tijdens de masterclass focussen we op een specifiek onderwerp binnen de ruimteakoestiek, bijvoorbeeld spraakverstaanbaarheid in kantoren. We verkennen het onderwerp door middel van lezingen, exercities en/of veldbezoeken. Praktische voorbeelden kunnen worden gepresenteerd en met de groep besproken.

Verwante projecten