Master class Valtteri Hongisto

Informatie
Datum

Master class: Open kantoren/activiteitgestuurd werken in kantoren

 

Van maandag 23 tot en met woensdag 25 november wordt de internationale masterclass ‘Open plan/Activity based office design’ gegeven in het Laboratorium voor Akoestiek. In deze masterclass zullen we focussen op het akoestisch ontwerp van open kantoren en activiteitgericht werken, maar ook onderwerpen als omgevingspsychologie worden aangestipt. Drie dagen lang zal theoretische kennis en praktijkkennis worden opgedaan onder leiding van Adj. prof. Valtteri Hongisto werkzaam bij de groep ‘indoor environment’ van het ‘Finnish Institute of Occupational Health’. Adj. Prof. Hongisto is gespecialiseerd in akoestiek, ventilatie en licht in kantoren. Hij was onder andere nauw betrokken bij de ontwikkeling van de norm voor het meten in open kantoren ISO 3382-3. Lees hier zijn meest recente paper over het doen van experimenten in open kantoren of bezoek zijn researchgate page pagina voor meer informatie.

 

Download de aankondiging van de master class (Engelstalig) of het registratieformulier.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding

openoffice-van-oude-website
Open kantoorontwerp in de William Schrikker Groep Amsterdam

De theorielessen in de masterclass zullen worden afgewisseld met workshops met betrekking tot meten in en modelleren van open kantoren en het ontwikkelen en analyseren van vragenlijsten.

De masterclass wordt verder aangevuld met een presentatie over activiteitgericht werken door Rolien Lucassen (Funckey en Veldhoen+Company). Zij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van kantoorconcepten.

Daarnaast zal architect Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten) vertellen hoe zijn architectenkantoor is omgegaan met het ontwerpen van open werkplekken, gedurende een rondleiding door het recent opgeleverde en door hen ontworpen MetaForum, de bibliotheek en nieuwe fysieke leeromgeving van de Technische Universiteit Eindhoven.