Expositietoren in Milaan en bibliotheek in Qatar geopend

Informatie
Datum

Vorige maand zijn twee door OMA ontworpen gebouwen geopend, waaraan Level Acoustics & Vibration als akoestisch adviseur heeft bijgedragen.

 

Fondazione Prada, Milaan

 

Tijdens de Milaan Design Week 2018 is de ‘torre’, het laatste deel van Fondazione Prada, geopend.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto door Bas Princen, met dank aan Fondazione Prada

Het complex van Fondazione Prada bevindt zich in het zuiden van Milaan en is van oorsprong een gin distillerij. De rest van het gebouw was eerder al gerenoveerd tot verschillende soorten tentoonstellings- en voorstellingsruimten, en werd in 2015 geopend. De nieuwste aanwinst, de witte toren, rijst boven de rest van het complex uit en huist werken van de Prada collectie in de permanente expositie ‘Atlas’, een restaurant en een dakterras.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto door Ugo Dalla Porta, met dank aan Fondazione Prada

 

Zie ook onze projectpagina over Fondazione Prada.

 

 

Qatar National Library, Doha

 

In dezelfde week is de Qatar National Library in Doha geopend. Level Acoustics & Vibration heeft hieraan gewerkt in opdracht van Royal HaskoningDHV.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto copyright Iwan Baan – OMA

Het immense gebouw omvat de nationale bibliotheek, de openbare bibliotheek, de universiteitsbibliotheek en een waardevolle erfgoedcollectie van teksten en manuscripten. In de openbare bibliotheek van 42.000 m2 zijn meer dan een miljoen boeken aanwezig en is ruimte voor duizenden lezers. De nationale bibliotheek maakt onderdeel uit van ‘Education City’, een nieuwe academische campus met plek voor ‘satelliet-campussen’ van universiteiten en instellingen van over de hele wereld.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto door Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti, copyright OMA

De bibliotheek is ontworpen als één grote ruimte met verschillende hoger en lager gelegen vlakken die te bereiken zijn door trappen en paden. De boekenkasten maken feitelijk deel uit van het gebouw, qua materialisatie, verlichting, ventilatie, enzovoorts. Om de akoestiek van deze ruimte te ontwerpen, is door Level en RHDHV een speciaal 1:31,2 schaalmodel ontworpen, waarin ruimte-akoestische metingen zijn uitgevoerd.

 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Foto door Level Acoustics & Vibration

 

Omslagfoto: foto door Bas Princen, met dank aan Fondazione Prada