Praktijkmetingen

Praktijkmetingen

In veel projecten is het uitvoeren van metingen een manier om de akoestiek van een ruimte te bepalen voor, tijdens of na de bouw. De metingen helpen bij het optimaliseren van het ontwerp en het detecteren van constructiefouten. Level Acoustics & Vibration heeft de faciliteiten en kennis om diverse soorten akoestische metingen in het veld uit te voeren.

Naast de standaardmetingen, voeren we ook andere gespecialiseerde metingen uit, zoals het in kaart brengen van de ruimteakoestiek van een zaal. De nieuwste technieken worden gebruikt voor het meten van impulsresponsies met DIRAC software.

Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven van metingen die wij kunnen uitvoeren. Als u graag wilt dat wij meedenken over een ander soort praktijkmeting, neemt u dan alstublieft contact met ons op via onderstaand contactformulier.

 

Metingen op locatie

 

Geluidniveau

Om het geluid dat wordt veroorzaakt door mensen, mechanische systemen of andere geluidbronnen te onderzoeken en te analyseren, kunnen wij uitgebreide en gedetailleerde geluidniveaumetingen doen.

 

Geluidisolatie

De geluidsisolatie tussen ruimten onderling en van de gevel kan door ons worden gemeten. We beschikken over technieken om zeer hoge geluidisolaties te meten en om metingen uit te voeren onder omstandigheden met een hoog achtergrondgeluid.

 

Ruimteakoestische parameters

or het meten van impulsresponsies met het akoestische softwareprogramma DIRAC zijn we in staat om alle ruimteakoestische parameters te meten die de akoestische kwaliteit van een ruimte kunnen beschrijven. Naast de nagalmtijd kunnen diverse andere ruimteakoestische parameters gemeten worden, bijvoorbeeld om de akoestiek van concertzalen en theaters te onderzoeken en te beschrijven. Voorbeelden van dergelijke parameters zijn geluidssterkte (G), ‘clarity’ (C80) en ‘listeners envelopment’ (LEV).

 

Spraakverstaanbaarheid (STI)

In gevallen waar de spraakverstaanbaarheid van groot belang is, zoals in kantoren en auditoria, maar ook in ruimten waar omroepinstallaties en audiosystemen worden gebruikt, kunnen we de spraakverstaanbaarheid meten met behulp van een STI-meting. Andere parameters als de STIPA en RASTI kunnen ook worden gemeten.

 

Trillingen

We hebben diverse zeer gevoelige versnellingsopnemers met data-acquisitiesystemen tot onze beschikking om trillingen van vloeren, machines of grotere objecten zoals schepen te meten.

 

Metingen in ons laboratorium

 

Voor meer informatie over of de meetfaciliteiten in Echo Laboratorium voor Akoestiek, bezoek onze pagina over Labmetingen.

Verwante projecten
Contact

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Level Acoustics & Vibration BV
De Rondom 10
5612 AP Eindhoven
Nederland

Laboratorium voor Akoestiek / Echo
TU/e campus nr. 28

info@levelav.nl
+31 (0)40-2472700

KvK nr. 17196196
BTW nr. NL 817 010 476 B01